Het aantal burn-outs is in Zweden erg laag. Hoe dat komt? Volgens Knack is dat toe te schrijven aan de Zweedse levensfilosofie “Lagom”. Lagom betekent zoiets als ‘niet te veel, niet te weinig, net goed’, of ook nog ‘optimaal, adequaat’.

Balans tussen werk en privé

Zweden verkiezen middelmatigheid, balans en collectiviteit boven individualisme, hiërarchie en overwerk. Werk en privé moeten met elkaar in balans zijn. Zweden zijn gedreven en werken hard, maar ze vinden niet dat ze één moeten zijn met hun job. Ook Zweedse werkgevers onderschrijven het belang van een goede werk-privébalans door hun werknemers bijvoorbeeld een fitnessabonnement en flexibele uren te geven in functie van de kinderen. Ze geven hun personeel vertrouwen door hen af en toe vroeger te laten vertrekken zodat ze, wanneer nodig, meer geneigd zijn dat extraatje meer te doen voor het bedrijf.

Win-win

Door werk en privé duidelijk te scheiden, hebben de Zweden meer rust en wordt de kans op burn-outs kleiner. Ook bedrijven ondersteunen dit principe. Uitgangspunt is dat wanneer het personeel zich beter voelt, ze ook beter gaan werken. Een win-winsituatie, dus. Of dit ook in Nederland opgaat? Wij zijn benieuwd naar jouw mening!

Lees hier het volledige artikel.