Zakelijk

Hoe moeilijk is het voor een werkgever om overspanningsklachten te herkennen bij werknemers. Allereerst zijn klachten van werknemers een persoonlijke aangelegenheid. Zij onderkennen vaak klachten niet, blijven loyaal aan hun werk en gaan daardoor makkelijk over persoonlijke grenzen heen. Met als gevolg dat op dit punt de basis is gelegd voor overspannenheid en een burn-out of andere aanverwante klachten.

Preventie

Het spreekwoord zegt: “voorkomen is beter dan genezen” en dat geldt zeker voor het voorkomen van uitval door stress. Verzuim kost veel geld. Stress-gerelateerde klachten bij medewerkers geven het signaal dat er iets moet veranderen om uitval te voorkomen. Bewust leren omgaan met werkdruk en stress heeft een positieve invloed op de samenwerking en productiviteit. Daarom geven wij trainingen in het voorkomen van stress. Vraag gerust naar onze trainingen.

Onze aanpak

Onze doelen zijn gericht op preventie en het voorkomen van uitval. Bij uitval richten wij ons op snelle en duurzame werkhervatting. Het traject wordt door een re-integratie coach gemonitord. Deze deskundige informeert en adviseert de werkgever maar coördineert ook de begeleiding van de werknemer.

De re-integratie coach zorgt ervoor dat:

  • Er binnen één week een intake wordt gepland
  • Na akkoord het programma binnen één week na de intake start
  • De hervatting (deels) van het werk binnen drie weken start

De begeleiding wordt gedaan door ons multidisciplinair team bestaande uit:

  • Re-integratie coaches
  • Bewegingsdeskundigen
  • Psychologische deskundigen
  • Arbeidsdeskundigen/Casemanagers

Kosten

De zorgverzekeraar draagt mogelijk bij aan de kosten van het specifieke behandelprogramma. Aanmeldingen kunnen lopen via de werkgever, bedrijfsarts, huisarts of medisch specialist. Aanmeldingsformulieren worden op aanvraag digitaal toegestuurd.

Maak een afspraak

Onze re-integratie
deskundige helpt je graag verder.